Dom i Wnętrze

Dobrze zorganizowana kuchnia

Kuchnia to miejsce, gdzie wygoda i ergonomia pracy zajmują pierwszorzędne miejsce. Urządzając nową kuchnię warto dokładnie przemyśleć każdy najmniejszy szczegół, aby codzienne przygotowywanie posiłków, przechowywanie akcesoriów i produktów spożywczych oraz utrzymywanie porządku nie sprawiało najmniejszych kłopotów. Sprawdź nasze rady!

Problematyczne zakamarki

Większość z nas nieraz zastanawiało się, jak zagospodarować szafkę pod zlewem – jedno z najbardziej problematycznych miejsc w kuchni. Mimo tego, że wnętrze szafki kryje nieforemne syfony zlewozmywaka, można sprytnie i użytecznie zagospodarować to miejsce. Kuchenne meble Gama  wychodzą naprzeciw problemom gospodyń i gospodarzy – głębokie modele będą idealną skrytką na drobne przedmioty, które przydają się przy zmywaniu i sprzyjają utrzymaniu porządku w kuchni. Wstawiając kwadratowe wiadro na śmieci zaoszczędzisz cenne miejsce, które możesz wykorzystać. Obok kosza ustaw kwadratowy pojemnik, w którym umieścisz gąbki, ściereczki, zmiotkę i szufelkę. Na drzwiczkach szafki zawieś specjalny pojemnik na woreczki i reklamówki. Drążek rozporowy, który możesz dostać w większości sklepów z artykułami gospodarstwa domowego, będzie idealnym wieszakiem na detergenty ze spryskiwaczami.

Nieestetyczna suszarka na naczynia

Mimo tego, że większość kuchni wyposażonych jest w zmywarki, suszarka na naczynia musi znaleźć się w każdej kuchni. Duży, metalowy stojak na naczynia przeważnie jest nieestetyczny i zaburza uporządkowaną wizję przestrzeni. Montując nad zlewozmywakiem specjalną szafkę z wmontowaną suszarką pozbawiasz się tego problemu. Po pozmywaniu naczyń wystarczy je poukładać we wnętrzu dużej, pojemnej szafki, a woda będzie spływać do specjalnego zbiorniczka.